Rapportankarets svarta kavaj och vita blus…

Jag hade planerat, och även börjat fila på ett inlägg om rasism tills idag.

Men en sån här dag går det inte. Inte när det värsta attentatet i modern svensk historia inträffat för några timmar sen. Jag kände att jag både för min egen och respekten för Sveriges skull behöver ”stuva om i tablån”. Precis som public service-media (SR och SVT) gjort.

Men – man behöver även ”vanliga” program en sån här kväll. Det tror jag är viktigt, i synnerhet när man som jag är HSP (High Sensitive Person). Klicka på länken om ni vill veta vad det är! Kort uttryckt, så har en HSP-person alla sinnen vidöppna för känslointryck.

Och nu tog jag till mig ännu ett känslointryck, som för mig gav ännu mer allvar till nyhetssändningen, och hela situationen. Jag såg en sak på Rapport, som säkert inte alla skulle ha observerat. Nyhetsankaret Lisbeth Åkerman har tagit fram sin svarta kavaj och vita blus!

Skärmdump från SVT Rapport

Skärmdump från SVT Rapport

Den dress ett f.d. nyhetsankare sa att alla medarbetare har i sitt persedelskåp. Den som de har order att använda vid t.ex. en nationell katastrof, eller om kungen dör eller nåt. Det rapportankaret sa att ”Den kavajen och skjortan hoppas alla slippa använda, av förklarliga skäl. Jag har bara behövt göra det en gång, den 1 mars 1986!” (när Palme blev skjuten, min anm.) Men ikväll vad det alltså dags…

Många rykten florerar, som alltid i såna här sammanhang, i synnerhet på nätet. Folk som tror sig ”veta” att det måste ha varit en islamist, eller åtminstone en invandrare. Så länge inget är bekräftat, vill jag inte lyssna på spekulationer. Självklart kan den skyldige vara utländsk medborgare, men på en bild, publicerad på Aftonbladet såg han vit ut. Så sluta spekulera om eventuell härkomst tills ni vet!

Ta hand om varandra!
Sussie a.k.a. Ödmjuka Kaxan

Jag ser fram emot din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s