Ångest över saker jag inte klarar ensam på stugan före vintern!

Så har jag haft en hösthelg i Sölvesborg, men nu bär det hemåt igen. Igår tog jag vad jag tror blir höstens sista dopp. Badbryggan är uppdragen för i sommar men doppa sig gick ju bra ändå! 🙂

20150920_143428

Termometern i badvattnet. Nästan 18 grader!

Termometern i badvattnet. Nästan 18 grader!

Men trots att jag har haft det bra, så har jag höstångest för de reparationer på huset som jag borde gjort, men som jag inte har klarat när jag inte fått hjälp. Ett par vindskivor på uthuset skulle bytas, min gamla spis lyftas ut från köket och köras till tippen… Byta vindskivor klarar jag inte helt ensam, eftersom de först ska sågas till i rätt vinklar och storlekar innan jag bryter loss de gamla och spikar fast nya. Spisen orkar jag definitivt inte bära ut ur stugan och släpa till tippen helt ensam!

Jag hade löfte av en som skulle hjälpa till med de sakerna, men han dök inte upp. Han säger bara att ”Det är jättelätt! Lyft ut spisen bara och bär in den i bilen och kör iväg till återvinningen!” Nej det är det inte, den är för tung. Men han säger att allt är ”jättelätt”, även att få ner ett träd som jag vill ta ikull. ”Köp en motorsåg i järnaffären, och sätt i trädet bara. Sen är det nere på ett kick!” Skulle inte tro det, när jag aldrig ens har hållit i en motorsåg. Jag skulle inte våga. Gör jag fel ramlar trädet rakt på antingen vedboden eller på telefontråden. Dessutom kan jag skada mig själv!

Usch för dem som inte håller sina löften. Den enda snickerifirma jag känner till som gör såna jobb som att byta vindskedar, har jag så fruktansvärt dålig erfarenhet av sen ett annat jobb jag hade dem att göra, så att jag inte tar i dem med tång fler gånger!  Usch, jag känner mig hemsk som inte kan få de viktiga sakerna färdiga före vintern! Men nu är det som det är, bara att hoppas taket på uthuset inte ruttnar, och att det inte stormar i vinter så att trädet landar på telefontråden! Spisen är inte hela världen, mer än att den står i vägen inne i köket. Så den har jag ingen ångest över.

*suck*
Sussie a.k.a. Ödmjuka Kaxan

Jag ser fram emot din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s