Ku Klux Klan utan all övrig jämförelse…

…Eller kanske snarare med all jämförelse.

Jag har just sett ett antal avsnitt av Ginas Värld på SVT Play.Gina Dirawis program är bra som alltid. Men avsnittet om Ku Klux Klan var extra intressant. Klicka gärna på bilden och titta (avsnittet kan ses till den 22 november 2015).

Gary, som Gina träffar på en lokal småstadspub ungefär 21 minuter in i programmet kunde varit valfri ”svans” efter SD. Och nu hör jag några protestera mot att SD inte är rasister, och absolut inte kan jämföras med Ku Klux Klan. Kanske inte men det var inte det jag skrev heller. Min jämförelse gäller Garys argumentation. ”Man kan inte betrakta oss efter hur det var förr!” ”Partiet har förändrats sen dess!” ”Men har du bevis för det där, det var väl på 50-talet. Nu är vi inte såna!” osv. Det är ganska talande för den kategorin människor, att Gary först ogillar muslimer. När Gina berättar att hon är muslim så ogillar han inte just henne, för hon ”är en snygg muslim!

Känns retoriken igen från många av SD:s fotfolk? Ett fotfolk som oftast är vanligt hyggligt folk som kanske inte vill illa. Som troligen inte själv skulle gå ut och skjuta invandrare, men som utan att ens tänka på att de underhåller vardagsrasismen talar för att Sverige är till för oss vita, och att svartskallarna kan stanna hemma. Eller framför ovederhäftig statistik på att Romer alltid är mer brottsbenägna än vita.

Så enkelt är det inte. Och jag tänker inte säga att alla invandrare alltid är snällare än alla vita. Och jag tänker inte förneka att jag har kallats ”rasist” och ”fittjävel” när jag inte omgående lyder en minsta vink från en utländsk ungdom, ger bort en cigarett eller avslutar ett oförskämt telefonsamtal från okänd random invandrare som ringer och vill ha sex, för att han har hört att alla svenska tjejer är lättfotade. Det är lika mycket rasism, och ska inte heller tolereras!

Förutom det avsnitt jag skriver om, så titta gärna även på resten av serien. Klart sevärd!
Sussie a.k.a. Ödmjuka Kaxan

Jag ser fram emot din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s