Att börja om igen!

Ja, det börjar bli dags att börja blogga igen!

Jag har ju som de som följt mig vet, varit utbränd och fått ägna tid åt att ta hand om bara mig. Det har varit svårt för det är jag inte van vid. Jag vill ju få alla andra att trivas och må bra så glömmer jag mig själv!

Men efter att under ett par månader förra sommaren och hösten ha varit sjukskriven, och sedan jobbat lite försiktigt på 25% är det dags att jobba halvtid ett tag. Vi får se hur det går, efter en vecka med halvtid känns det ganska bra. Men visst är det en omställning.

Jag kommer att jobba fyra dagar i veckan men inte hela dagar, så det blir tid att åka iväg till min stuga i Sölvesborg (som ni väl minns att jag skrivit att jag har?), där jag laddar batterierna bättre än nån annan stans i hela världen!

Jag hämtar mer energi på sensommaren och hösten fr.o.m. nu ungefär och fram till den riktigt kulna hösten kommer. Byn där stugan ligger är tystare, lugnare. och de flesta turister och sommargäster har rest hem. Visst älskar jag våren med den första blåsippan göken och näktergalen, när man sitter på altanen och sånt och njuter. Men nu är det en speciell tid av eftertänksam, melankolisk tystnad som jag iaf just nu behöver. En upplevelse som nog bara den förstår som varje år är med om detsamma. Fåglarna tystnar, mindre trafikljud, färre  badgäster osv.

Eftersom jag är nere i stugan i helgen, så blev det ett bad. Jag passar på så länge det är lite sommar kvar. Badbryggan ligger fortfarande i, men det är nog en tidsfråga innan den tas upp. Det brukar ske nån helg i skiftet augusti-september.

Lågvatten och varmt i vattnet!

Lågvatten och ungefär 20 grader i vattnet!

För första gången på 3 år har jag haft det jag kallar ”riktig semester” dvs varit ledig flera veckor i sträck och bara tagit hand om mig själv! För även om den tid som är just nu i stugan är fin, så vill jag inte missa högsommaren! Att jag inte hade semester 2012 och 2013 var delvis mitt eget fel, som inte talade om på mitt dåvarande jobb att det var viktigt att få vara ledig, och heller inte begrep att det inte skulle hålla m jag inte kopplade bort jobbet minst tre veckor i sträck! 2014 var jag redan sjuk och kunde knappast utnyttja sjuktiden som semester. Det fanns de som trodde att jag ”hade det bra och fick extrasemester”, men så är det inte att vara utbränd. Det var rehabiliteringstid, som vid vilken kroppslig sjukdom som helst! Om man går med kryckor efter att ha stukat foten fattar alla att man inte kan gå till stan även om man kan det annars. Det är samma sak att vara utbränd, skillnaden är att det inte syns utanpå. Men ni som följt bloggen då, vet ju att jag även hade bra dagar förra sommaren. Att jag gjorde det jag orkade, och njöt av sensommaren och hösten som rehabilitering då också! 🙂

Jag försöker hålla mig borta från stress och starka känslor så mycket som möjligt, men några utflykter har det blivit under året som gick. Den största utflykten var för två veckor sen, när jag var på Malmö Pride med en vän. Väl där träffade vi på ytterligare ett par gamla gemensamma vänner, plus en av min kompis andra kompisar som jag aldrig träffat förr. Det var ganska lagom att vara borta över dagen och titta på paraden som manifesterar allas lika rätt att slippa diskriminering.

Prideparad i malmö den 8 augusti 2015

Prideparad i Malmö den 8 augusti 2015

Skånetrafiken hade för att understryka att man var sponsor till både Malmö Pride och Copenhagen Pride designat ett av sina Øresundståg i regnbågsfärgerna under tiden 3-23 augusti!

Ett Øresundståg i regnbågens alla färger!

Ett Øresundståg i regnbågens alla färger stannar i Sölvesborg!

Sammanfattningsvis återhämtar jag mig ganska bra från mitt utbrända jag. Jag är inte i mål än men det går en bit i sänder!

Kram allihopa!
Sussie a.k.a. Ödmjuka Kaxan

Jag ser fram emot din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s