Inte bara en dans på rosor! Eller…?

Jo, livet är en dans på rosor! Ehhhh… Vad säger jag? Jo, jag säger att man har försökt odla fram taggfria rosor. Men det har inte gått hittills. Odlade rosor med mjuka och fina taggar finns, men inte utan taggar!

Nu, medan jag återhämtar mig från min senaste utbrändhet, så tänker jag ibland på att det är tabu att må psykiskt dåligt. Tabu att inte orka gå på högvarv jämt tabu att ha en depression eller ADHD. Likaså tabu att inte alltid vara lycklig och framgångsrik. ag tänker på alla Facebookstatusar om att resa till ett varmt land och slippa vintern, eller till alperna för att man vill ha vinter, medan andra stackare får stanna kvar i det småländska gråvädret.

Med risk att låta som en motståndare till all psykiatri, så har jag ändå funderat på varför det inte ska vara tillåtet att ha ett normalt liv, med alla normala ups & downs? Jag råkar ha ADHD, och det ser jag inte som ett ”funktionshinder”! Jag fungerar bra om jag tar hänsyn till vad jag förmår och inte förmår. Men jag skulle ”tvingas” (mer eller mindre) att äta medicin. När jag hade slitit u mig psykiskt av att ha fel sorts arbetsmiljö, inte få raster när jag borde och för lite uppskattning, var läkaren sur att jag inte ville ha medicin för att kunna fortsätta jobba på högvarv ett tag till. Jag behövde vila, lära mig att jag är bra på det jag gör om jag får göra det i rätt takt. Men det tillåts inte idag.

Livet ser inte ut så. Livet är både upp och ner, varför ska man skapa dåligt samvete hos den som inte orkar gå på högvarv hela tiden? Varför ska det betraktas som om det är ”fel” på den som ibland faller igenom och inte lever upp till ”Facebooklyckan” med söta ungar och Thailandresa?

Det är dags att inse att livet är livet! Och livet måste man acceptera med sina förutsättningar. Jag kan det jag kan, och det kan jag jäkligt bra! Jag är däremot varken Fantomen eller Stålmannen. Ingen av oss är. Så, vi får nog komma överens om en sak, att det inte är nåt fel på oss om vi inte förmår allt, alltid. Vi är bra ändå!

hjärta

Kram på er!
Sussie a.k.a. Ödmjuka Kaxan

Jag ser fram emot din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s