”Det var en gång” eller sagan om 14 september

Det var tidig höst, eller snarare fortfarande sensommar och badvänligt, när jag var och röstade i början av september. Natten efter 14 september fick vi valresultatet, och jag hoppades att den rödgröna majoriteten innebar att de som har det sämst inte skulle tvingas acceptera ytterligare försämringar.

Idag står det klart att det inte blev så. Sverigedemokraterna röstade för alliansens budget, vars inriktning är att den som jobbar  som ett svin ka få mer, den som inte kan jobba pga sjukdom eller ålder ska inget ha. Liksom den som letar jobb och inte hittar nåt. Det är föga förvånande egentligen, att ett högerpopulistiskt parti röstar för en budget som har slagsida åt det borgerliga hållet.

 

Och nu har vi det som nog ingen ville, även om de flesta etablerade partier säger att de är taggade, och ska göra allt för att vinna. Men det är ju en naturlig uppgift för politikerna att säga så! Och nu går vi in i en ny valrörelse, och ett nytt val den 22 mars. Blir det bättre efter det valet? Fan vet…

Kram på er, och gå och rösta den 22 mars. Även om ni är trötta på både val och politik!
Sussie a.k.a.Ödmjuka Kaxan

Jag ser fram emot din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s