En minnenas dag…

Jag har haft dåligt samvete i flera år, särskilt på Alla Helgons Dag! Det har jag haft för att jag blev tvungen att lämna tillbaka pappas grav i Sölvesborg till kyrkan, eftersom jag inte kunde betala för skötseln av platsen, vilket är ett måste om man inte själv kan resa dit och rensa ogräs osv., helst var vecka på sommaren. Så jag har skämts inför mig själv, och inte velat sätta foten på kyrkogården sen dess.

Men idag var jag där! Jag var först i minneslunden och tände ljus, för både mamma och pappa. Så var jag i kapellet där de med anledning av dagen bjöd på fika och en pratstund. Så jag satt en stund med kaffe och kaka, och fick även några kära återseenden av folk jag kände! Senare på eftermiddagen var det traditionsenlig utomhusgudstjänst, som alltid är lika stämningsfull. Jag har inte varit på den gudstjänsten heller, på lika länge, och jag har saknat den! På en äng bakom platsen där de håller gudstjänsten tänder de alltid en marschall för var och en i församlingen som har dött under året. En fin tradition tycker jag. I år var det ingen som stod mig nära som hade dött, men i en liten stad känner man alltid nån, iaf bekantas bekanta.

Jag behövde komma till kyrkogården kände jag, och göra upp med mitt dåliga samvete, som inte är dåligt mer! 🙂 Det går ju lika bra att tända ljus eller lägga en blomma i minneslunden som vid en gravsten!

Kram och trevlig allhelgona!
Sussie a.k.a. Ödmjuka Kaxan

Minneslunden på Slottskyrkogården i Sölvesborg

Jag ser fram emot din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s