Skatteåterbäringen från ”Nigeria”!

Så fick jag ännu ett nigeriabrev i mejlkorgen. Det här visade sig vid en enkel googling ha valsat runt stort de senaste 4 dagarna…

Mitt senaste "nigeriabrev"

Mitt senaste ”nigeriabrev” 

”Efter de senaste årliga beräkningarna av din skattemässiga verksamhet har vi bestämt oss för att du är berättigad att erhålla en skatteåterbäring på: 6120.00 SEK Var vänlig och skicka in begäran om skatteåterbäring. Det kommer att ta oss 3-4 dagar att bearbeta den. Klicka här för att få åtkomst till formuläret för din skatteåterbäring.”

Alla som har fått det verkar ha just 6120:- SEK att hämta! Varje gång jag får såna här, ställer jag mig alltid frågan ”Är så många människor fortfarande så lättlurade att det lönar sig att skicka sånt?” Tydligen. Jag vet inte hur mycket mejl jag får, där jag ska klicka på en länk för att uppdatera infon om ”kreditkortet” hos känd eller okänd bank, eftersom kortet är ”spärrat”. Problemet är, att den bank där jag verkligen är kund sen 28 år aldrig har skickat såna mejl. 🙂

Eller när jag i mobilreklamen får en länk till ICA:s tävling där jag kan vinna presentkort på mat för 10 000:- SEK ifall jag svarar rätt på tre frågor. Det är bara det, att jag har med flit svarat olika(!) på de tre frågorna varje gång jag ”är utvald” att kunna vinna (vilket är ofta). Och varje gång kommer det upp ”Grattis, du svarade rätt på alla frågorna!” 🙂 och en uppmaning att skicka in namn och adress till nån okänd vinstutbetalare.

Skatteverket, bankerna, och gud vet vad, skickar aldrig såna här mejl. Och för övrigt, om nån undrar: Ovanstående mejl hade trots allt ändå varit felaktigt. Tyvärr! För jag får ingen skatteåterbäring, jag har redan fått ”formuläret” (som jag ska klicka hem enligt mejlet) hem i brevlådan där det står hur mycket jag ska betala i restskatt!

Häpp!
Sussie a.k.a. Ödmjuka Kaxan

Jag ser fram emot din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s