Trivsamt, men…

Jag måste säga att jag bor i ett trivsamt område, med tvåvånings loftgångshus insprängda i ett villakvarter. Vi som bor på första våningen har dessutom en liten trevlig uteplats, som är toppen på sommaren!

Mitt bostadsområde

Mitt bostadsområde

Man behöver inte gå så långt förrän man hittar parkliknande natur…

Äng, en liten bit bort

Äng, en liten bit bort

Och ytterligare en bit iväg längs med min gata – efter en järnvägsbro som bara går att cykla eller gå över – har trakten kvar den karaktär av den egna by som den i realiteten var för inte allt för länge sen, innan 60-talsvillorna och 70-talets hyreshus dök upp i det som tidigare var storskogen.

En liten bygata...

En söt bygata…

Ett litet hyreshus vid vägens slut

…som når fram till ett litet hyreshus vid vägens slut!

Allt det här bara en km bort. 🙂

Det hyreshuset går jag ibland förbi på mina naturpromenader. Där har jag ofta tänkt att jag skulle vilja bo! Det verkar så mysigt, vackert och lugnt med sin fina bakgård. Nära naturen. Det är bara en sak… Riksvägen några meter bort, visserligen bakom ett bullerplank. Men bruset stör i alla fall, dygnet runt. Jag vet inget om husets standard och ev. isolerande treglasfönster, men oavsett så har man trafikljudet så fort man kommer utanför dörren.  Sånt säger folk att man snart vänjer sig vid, och just den saken gör säkert att det inte går att ta allt för svinhög hyra…

Hur som helst så inser jag att jag vill bo ännu närmre naturen än jag gör. Mamma sa när hon var trött på mig att jag nog var en bortbytt trollunge… 😉 Kanske det, jag trivs i alla fall inte bland betongen, och har aldrig gjort!

Jag trivs trots allt ganska bra där jag bor. Det är väl för att jag har bott här så länge som jag vill flytta, jag flyttade trots allt in i min lägenhet 1988! Men då såg kvarteret helt annorlunda ut, nu är det mycket ljusare och betydligt trevligare utemiljö!

Tänk om jag skulle flytta till det där gulliga huset vid vägens slut…? 🙂

Kram på er!
Sussie a.k.a. Ödmjuka Kaxan

Ett svar »

  1. Ping: Fantasin flödar… | Ödmjuka Kaxan

Jag ser fram emot din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s