Jaga troll?

Jag har just sett första delen av Trolljägarna på TV3. Det handlar om näthat och nähatare, av vilka de flesta säkert mest skulle behöva en kram. För jag är så naiv så jag tror att den som ägnar allt för mycket tid åt att kränka andra – som man tror – anonymt, antagligen mår dåligt själv. Man behöver troligen förringa andra så att man själv kan komma ett pinnhål högre.  Den klassiska ”mobbningstrappan”, har man nån över sig, så känns det ibland lite bättre att i sin tur hacka på den som stör lite längre ner på stegen.

Bild: Skärmdump från TV3 Play

Bild: Skärmdump från TV3 Play

Klicka på bilden för att se avsnitt 1! (Jag är inte säker på hur länge avsnittet ligger kvar, men ett tag iallafall)

Ja, jag har varit utsatt för nättroll. Inte på den nivå som många andra, absolut inte. Jagfhar t.ex. vänner som blivit dödshotade, och det känns egentligen förmätet att ens säga att jag har blivit näthatad. Men var drar man gränsen? Är det när nån i sin facebook kallar mig ”tattarjävel”? Eller önskar at jag ska emigrera? Och vilken kränkning är ”värst”? Är det att nån öga mot öga säger att det vore en självklarhet att tattare och invandrare tvångssteriliserades för at få bo här? Eller når jag år höra att det bleve billigare för staten om jag såg till att dö, eller inte borde ha vård om jag blev sjuk?

Eller är det värre att på nätet skriva samma saker? Det sistnämnda är iallafall tveklöst fegast. För man uttrycker sin åsikt ”anonymt”. Tror man. Men ingen är helt anonym på nätet, oavsett hur mycket man gömmer sig bakom en ”anonym” proxyserver

Än så länge flinar jag åt fåntrattar som skriver skit om mig. Låt dem hållas. Men som sagt. Var drar man gränsen?

Kram på er, snälla och elaka troll! 🙂
Sussie a.k.a. Ödmjuka Kaxan

Jag ser fram emot din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s