30 dagar dag 19 – Detta ångrar jag

En sak som jag inte alltid tänkt på just när det hänt, men alltid ångrat efteråt, är när jag tillåtit andra att köra över mig. Nåja, numera säger jag ifrån oftare, och skulle inte längre tillåta samma person blåsa mig gång på gång. Kanske på mina sista ören för att man ”inte hade till mat”, eller en partner som sa att hen var sjuk och inte orkade träffa mig, och istället var på dejt med nån annan…

Det hade jag inte tillåtit idag, jag skulle bara bli förbannad. Knappast ens sårad, eftersom det inte är jag som gör fel. Det är en helt annan sak att göra misstag som sårar mig, eller att glömma bort t.ex. att man lovat att möta mig vid tåget och be om förlåtelse, än att sätta i system att lura mig.

Att ångra att jag inte haft mod att säga ifrån i tid är bra, om jag verkligen ändrar mig. Och det har jag gjort. Så ibland är det bra att ångra saker! Även om jag inte är perfekt, så går det bättre. Och jag har märkt att riktiga vänner går att prata med om det man tycker känns fel. Och för resten, riktiga vänner sätter inte i system att luras.

Jo för resten, en sak till ångrar jag. Att jag inte alltid har vågat tro på att ni som visade er vara riktiga vänner var det, förrän efter ett tag. Att de murarna jag byggde för att jag var rädd att bli sårad drabbade er också. Tack mina riktiga vänner, för att ni har haft tålamod! 🙂

Kram på er!
Sussie a.k.a. Ödmjuka Kaxan

»

  1. Ångra inget som du inte kunde veta eller göra något åt då det begav sig. Gläds åt att du kommit till insikt, så kan jag glädjas med dig. Bra att du gör upp med gammalt * skit* och lever här och nu. Här kommer en stor kram till ödmjuka Kaxan, som nu är stolt och nyttigt kaxig.

    Gilla

Jag ser fram emot din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s