Prioritera och säg nej!

På ett personalmöte presenterade chefen häromdagen en verksamhet som kallas De glömda barnen, som skulle ha en samling för alla intresserade. Jag kände iofs till dem tidigare, och ville direkt engagera mig där. Också! Så jag ville minsann gå på den där samlingen.

Ni som känner mig eller följer bloggen regelbundet, vet redan att jag jobbar på Ria-center, där jag träffar människor dagligen som av olika skäl hamnat på samhällets skuggsida, om än ofta en del av deras bekymmer inbegriper nån slags missbruk/beroende. De flesta vet också att jag är bl.a. jourperson i Hjälpkällans stödtelefon, där jag möter avhoppare från destruktiva religiösa sektmiljöer.

Dagen, eller rättare sagt kvällen, för infoträffen närmade sig, och jag insåg plötsligt att jag ibland måste säga nej. Nej till min lust att gå in i allt stödarbete där jag har minsta lilla erfarenhet. Det där att jobba på gäller f.ö. allt där jag går in med liv och lust! Allt som jag tycker är stimulerande. För jag är en allt-eller-inget-person, som aldrig vill göra nåt halvhjärtat. Att saker sedan blir oavslutade ibland ändå, beror på att jag under resans gång känner att jag tog mig vatten över huvudet och inte orkade. Så är det naturligtvis inte alltid, för det mesta gör jag ett bra jobb när jag väl sätter igång. Och jag har min envisa tjurskallighet att tacka för många, många av de projekt jag har lyckats genomföra.

Men ibland måste även jag prioritera. Jag måste dessutom lära mig prioritera innan jag kör in i den s.k. väggen och inte orkar nåt alls. Att inte splittra upp mig för mycket, utan ta hand om mig själv. Så jag bestämde mig för att jag inte orkade. Och hade naturligtvis dåligt samvete över att jag inte tänkte tillräckligt mycket på alla stackars maskrosungar. Jag som själv är maskrosbarn borde väl tänka på em som växer upp i liknande destruktiva miljöer, liksom? Eller…?

Nej, även jag måste lära mig säga nej. Utan dåligt samvete. Och jag tror faktiskt jag har lärt mig! 🙂

Kram på er!
Sussie aka Ödmjuka Kaxan

Jag ser fram emot din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s